Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Стягат традиционния общоселски събор в Дедово

Традиционният общoселски събор в Дедово тази година ще е на 5 август, събота, съобщиха от местната управа. По традиция съборът в селото се провежда всяка първа събота на месец август. Той е продължител на Земляческата дедовска вечер от 1950-а.

Още в 11 часа музика ще озвучи площада, там ще са опънали чадърите си сергиите със сувенири и вкусотии, ще започне да дими и скарата, трапезите ще са в очакване – все явни признаци, че Съборът „тръгва“.

Първи в програмата са малките рисувачи. Техният пленер „Шарено лято в Дядовото село“ започва в 11 часа, за да приключи с изложба в 14 часа. В този час става оживено и на Откритата сцена, която се превръща в царство на Големите малки таланти от Дедово (14 – 16 ч).

В Читалня „Спирката“ ще е експонирана фотоизложбата на Дамян Христов „Комините говорят“ (вернисаж 16 – 18 ч). На същото място в 18 часа проф. Живко Гешев ще раздава автографи на новата си творба: „Свещена книга за българите“. Оркестър „Славяни“ с ръководител Николай Трифонов Кочовеца ще оглася събора от 16 часа до късна доба.

Организатор на Събора е кметското наместничество в Дедово със спонсорска подкрепа и участието на Читалище „Даскал Димо 2022“.

Източник: marica.bg

Подобни публикации

Back to top button