Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Започва изграждането на фотоволтаици в болницата и библиотеката на Асеновград

Официален старт по изграждането на фотоволтаични инсталации на МБАЛ – Асеновград и Градска библиотека „Паисий Хилендарски” в града. Финансирането е по програма „Опазване на околната среда и климатични промени“.

Основните дейности, които ще бъдат изпълнени, са внедряване на енергоспестяващи мерки в сградата на общинската болница и на Градската библиотека. За целта ще бъде монтирано автономно фотоволтаично захранване.

В сградата на МБАЛ – Асеновград ще бъде изградена инсталация за производство на електроенергия от възобновяеми източници. Системата ще произвежда прогнозно количество на потребна енергия в размер на 30 MWh годишно.

В сградата на библиотеката ще бъде поставена идентична инсталация с мощност 30 kWp годишно за производство на електроенергия от възобновяеми източници.

Реализирането на проектните дейности е от особена важност, предвид непрекъснато повишаващите се цени на горивата и електрическата енергия, което изключително много натоварва бюджетите на двете институции. С изграждането на новите инсталации сградите ще придобият частична енергийна автономност, като ще могат да произвеждат електрическа енергия за собствени нужди. В резултат на това, се очаква намаляване на разходите за електроенергия и на вредните емисии.

Срокът за изпълнение на проекта е 118 календарни дни.

Източник: plovdiv-press.bg

Подобни публикации

Back to top button