Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовини
Популярно

Здравко Димитров: Засилваме контрола и слагаме 50 контейнера за смет в “Столипиново”

Засилен контрол за нерегламентираното замърсяване в „Столипиново” разпореди кметът Здравко Димитров по повод на проверката и констатациите на Окръжна прокуратура – Пловдив за незаконните сметища в квартала и недостиг на съдове за смет.

 „Чистота” започна да поставя допълнителните 50 контейнера, въпреки че според служителите на предприятието има достатъчно казани, но те обикновено остават празни, а боклукът се изхвърля на земята.

„От началото на седмицата слагаме още казани, а от 3 – 4 дни  се организира и допълнителното почистване в квартала. Питам организаторите по ”Чистота”: “Снимахте ли?” Те отговарят: “Снимахме”. Вижда се, че е чисто, но на следващия ден пак е същото. Разпоредих на зам.-кмета Йордан Ставрев, на дирекция „Екология” и на полицията да правят проверки и да наказват хората, които нарочно замърсяват междублоковите пространства. Не сме спирали да чистим квартала, както и срещу КАТ в Шекер махала, но полза няма да има, докато самите жители на кварталите не се научат да пазят чисто”, коментира Здравко Димитров.

Броят на контейнерите и местата, където ги поставят като една от мерките срещу замърсяването, са съгласувани с кмета на район „Източен” Иван Стоянов.

Източник: Марица

Подобни публикации

Back to top button