Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчаниТОП новини
Популярно

Преговарят с „Пълдин Туринвест” за нов наем на разсадника

Докато се търси подходящ държавен терен

Община Пловдив води преговори с „Пълдин Туринвест” за наем на разсадника на Рогошко шосе. „Предишният договор за 263 дка е подписан въз основа на решение на Общинския съвет за период септември  – декември 2022 г., при наем 47 000 лева на месец. За тази година не сме плащали нищо. От „Пълдин Туринвест” сме получили писмо, с което ни предлагат 30 000 лева на месец за 100 дка от разсадника. Това е площта, която реално използваме”, разказа зам.-кметът Анести Тимчев.

Конкретното предложение за наема и площта ще бъде внесено за обсъждане в постоянните комисии на Общинския съвет, а след това и на сесията на 6 април като част от проектобюджета за 2023 г. „При разглеждането на бюджета зам.-кметът по финансите Величко Родопски специално ще заостри вниманието на съветниците върху наема на разсадника, за да не остане някой с погрешно впечатление”, подчерта Тимчев.

Екипът на Община Пловдив започна междувременно да проучва къде може да се изгради нов разсадник, за да не се плаща наем на „Пълдин Туринвест”. Проведена е среща и е изпратено писмо до Министерството на земеделието за предоставяне на земя на Института по зеленчукови култури или Овощарския институт. Запитване се прави и какви възможности има Аграрният университет.

В разсадника, който допреди 2006 г. беше на Община Пловдив, са построени четири сгради, оранжерия, метални конструкции, навес – всичко това евентуално трябва да бъде прехвърлено, за което са необходими минимум шест месеца.

„Търсим най-ефективния вариант и продължаваме да водим разговори, но най-важното е да не оставим Пловдив без разсадник”, коментира Анести Тимчев, като напомни, че всички цветя в Пловдив се отглеждат в разсадника, както и голяма част от храстите и дърветата.

Източник: Марица

Подобни публикации

Back to top button