Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Кошмарът на Гребната база приключи, остава дежурен екип огнеборци

Пожарът до Гребната база е окончателно погасен. На места все още тлее и живеещите в квартала усещат миризма на изгоряло. За да не възникне ново възпламеняване в горещото време на място остава дежурен екип огнеборци. В резултат на пожара има изгорели треви, храсти и дървета. Изяснява се причината за възникването му. Не е изключено умишлено запалване.

“Изключителни благодарности към всички, които се включиха в помощ за овладяване на стихията! Благодаря на всички пожарникари – момчета железни сте! Благодаря на момчетата от квартал “Прослав”, които дойдоха мигновено, след като им се обадих, благодаря на ОП “Чистота” и директорът на предприятието, благодаря и на двата хотела, които се включиха в гасенето с персонала, а дори и с гостите си, също така предоставяха през цялото време минерална вода, напитки и храна на пожарникарите и доброволците, които са на терен повече от 8 часа, предоставиха и пожарогасителите си и маркучи с вода! Добрата новина е, че слава на Бога, жертви и ранени – няма! Изгорели са предимно сухите треви, храсти и дървета(по моя лична преценка), доколкото успях да видя и разбера няма и изгорели и засегнати постройки и жилищни сгради. Това е вторият пожар на територията на район “Западен” за изминалите три дни. Още веднъж апелирам, не палете огън и не изхвърляйте фасове по никакъв повод, в тези условия на сухота, горещина и вятър, огънят буквално се разраства за секунди! Бъдете отговорни и внимателни!”, написа в профила си в социалните мрежи заместник-кметът на район “Западен” Димитър Караилиев.

Приключват действията и при пожара край пловдивското село Буково. Там в помощ на огнеборците се включиха и военни. От пожарната призовават за по-голяма бдителност и отговорност в разгара на пожароопасния сезон.

Източник: marica.bg

Подобни публикации

Back to top button