Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Опит за поставяне на нов световен рекорд

Опит за поставяне на нов световен рекорд с мотоциклети ще бъде кулминацията на тазгодишното издание на “Нощ на звездите”, което фондация „Енчо Керязов” организира  за трета година в Античния театър Пловдив. Това стана известно по време на пресконференция в община Пловдив, на която Енчо Керязов представи програмата на събитието.

То ще се състои утре от 20:30 часа, като билетите за звездната вечер са изчерпани. Инициативата е под патронажа на кмета на града Здравко Димитров.

Опитът за поставяне на световен рекорд не е представян никъде по света до момента. Зад него стои екстремният артист Фреди Нок. В него седем мотоциклета ще влязат в глобус с диаметър 4,75 м., за да се разминават в страховита близост и скорост 45 км/ч. За номера пристигат най-добрите мотоциклетисти от Бразилия, Колумбия и Перу. За изпълнението от днес 200-тонен кран ще държи глобуса над сцената на театъра. Той ще гарантира и безопасността му.

Заради номера в 17:00 часа днес се затваря за движение западното платно на бул. „Цар Борис III Обединител“ в участъка от южната страна на тунела до кръстовището с ул. „Патриарх „Евтимий“. Отсечката ще остане блокирана до 05:00 ч. на 27 август, неделя. Движението ще се извършва двупосочно в източното платно. Фондация „Енчо Керязов“ поема отговорността за временната организация на движението със съответната пътна сигнализация.

Кметът Здравко Димитров благодари на Керязов с думите: „Радвам се, че за поредна година това събитие се случва в Пловдив. Благодаря на Енчо, че мисли за бъдещето на децата ни и винаги намира начин да им покаже пътя, като кани световни артисти за това представление.”

В програмата на събитието ще участва унгарска акробатична трупа, носител на световни рекорди на Гинес и престижни циркови награди. Трио „Белисима” ще гради човешки пирамиди със сила, прецизност и изключителна елегантност. Първокласната им акробатика със сигурност ще плени публиката.

Най-титулуваният клоун в света – Дейвид Ларибле, не просто да донесе настроение, а да попилее публиката от смях, обеща Кирязов.

Публиката ще се наслади на изпълненията на Люси Дяковска, и Славин Славчев, Сирма Добрева, трио Flawless, Виктория Главчева и талантливите балерини на Па Де Кре. За първи път на сцената ще се качат заедно камерен и класически оркестър. Под диригентството на Георги Милтядов ще се представят Плевенската филхармония и камерен оркестър “Дианополис”.

Воденето на звездната нощ е поверено на актрисата Силвия Лулчева и на любимеца от тв екрана Драгомир Драганов.

Вратите на Античния театър ще бъдат отворени в 19:30 часа.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button