Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпортТОП новини

Кметът на Пловдив инспектира стадион “Локомотив”

Кметът на Пловдив Здравко Димитров направи инспекция на готовата Южна трибуна на стадион „Локомотив” в града. Димитров бе поканен от привърженици на “черно-белите”, които споделиха своите притеснения от обезопасяването на сектора за гостуващи фенове, който е разположен на тази трибуна.

Кметът на Пловдив бе придружаван от заместника си Тодор Чонов и кмета на район “Южен” Костадин Язов, надзорник за строежа на стадиона от страна на община Пловдив.

Здравко Димитров на място се запозна с надеждността на преградните стъкла, разделящи сектора за гости от терена и от местата за домакински фенове, като подкани някои от привържениците на Локомотив лично да изпитат здравината на стъклото. Той разгледа и вече напълно готовите съблекални и административни помещения, които са разположени под трибуната и изрази задоволството си от свършената работа.

„И този стадион става много красив и модерен и съм горд, че Пловдив ще може да се похвали в най-скоро време с два стадиона на европейско ниво, строени в нашия мандат. Уведомиха ме, че не е решен въпросът с електрозахранването, тъй като в началото не е имало яснота каква мощност ще е необходима. Това трябва да бъде предмет на съвсем отделна поръчка, затова в спешен порядък ще предложа да бъдат отпуснати средства за изработването на проект и изграждането на два трафопоста на стадиона, с което проблемът да бъде решен. Иначе всичко останало, което видях, много ми хареса, напредва и строежът на трибуна „Спортклуб” и стадионът вече добива доста по-красив вид”, заяви при инспекцията кметът.

Костадин Язов успокои привържениците на клуба, че достъпът на гостуващи фенове до останалата част от трибуните ще бъде допълнително ограничен, за да се избегнат стълкновения и поясни, че в началото на следващата седмица ще внесе документите за приемателна комисия, която да одобри построената трибуна и да издаде Акт 15.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button