Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини

Община “Марица” ще ремонтира пътни отсечки със 7,4 млн. лева държавно финансиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството финансирана два проекта на община “Марица” на общата стойност 7,4 млн. лева. Средствата са за ремонт на участъци от пътя Костиево – Радиново и Труд- Крислово – Калековец, съобщиха от общинската администрация.

За рехабилитация на общинския път Костиево – Радиново и участък Радиново – Бенковски са отпуснати 5,95 млн. лева. Проектът е стратегически, защото свързва индустриалните зони в селата Радиново и Бенковски и е в услуга на работещите в тях, както и на жителите на “Марица”, посочи кметът Димитър Иванов. С тази рехабилитация ще се извърши ремонт и на двата държавни пътя – Пазарджишко и Голямоконарско шосе на територията на общината.

Министерството ще финансира и асфалтирането на път в местността Висината, който свързва селата Труд с Крислово и Калековец. Проектът е на стойност 1,47 млн. лева. От землищните граници в западната част на с. Труд до държавния път ще могат да се възползват жителите на Голям Чардак, Строево и Пловдив, тъй като ще имат бърз достъп до излизане на Карловско шосе, уточни Иванов.

Със Закона за държавния бюджет за 2024 г. бе приета Инвестиционна програма за общински проекти с включени в нея 1627 инвестиционни предложения с прогнозен размер и обхват за периода 2024 – 2026 г., реализацията на която е възложена на министъра на регионалното развитие и благоустройството. Средствата ще се инвестират в проектиране, строителство, основен ремонт и реконструкция на обекти – публична общинска собственост.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button