Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноПрепоръчани
Популярно

Концерт за трудноподвижни хора в Историческия музей в Пловдив

Безплатен концерт за възрастни и трудноподвижни хора ще се проведе на 23 юни в зала “Съединение” на Регионалния исторически музей в Пловдив. Пред хората с увреждания ще бъде представен проектът на Калоян Куманов “Нощ на танго и цигански романси”, съобщи организаторът на културното събитие Николай Чалъков от “Добролетие – център за грижа”.

Концертът разказва историята на тангото – от началото, поставено от знаменития аржентински музикант Карлос Кардел, преминаването в т. нар. “novo tango“ на инструменталиста Астор Пиацола до съвременното звучене на големия френски композитор и интерпретатор Ришар Галиано.

Втората част е посветена на чардаша и циганските романси. В представянето са включени едни от най-популярните пиеси в жанра, сред които “Унгарски танц”, “Чардаш” на Монти, “Циганските напеви” на Пабло Сарасате и други автори, разказа Чалъков.

На концерта могат да се насладят и хора с инвалидни колички, които често се лишават от културни мероприятия заради недостъпната среда на културните институции.

Събитието е безплатно след регистрация в сайта на www.dobroletie.bg и потвърждение от организационния екип. Поради ограничения капацитет на залата, участниците ще бъдат записвани по реда на попълване на регистрационната форма. Тези, които са се записали, но не могат да попаднат в списъка за това събитие ще имат предимство при организиране на следващото.

Концертът се провежда с подкрепата на Община Пловдив и “Инч-фриго” ООД. Организаторите обещават незабравима вечер за хората с увреждания.

Източник: plovdiv24.bg

Подобни публикации

Back to top button