Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Пловдив подписва споразумение с Община „Марица“ за ремонта на Рогошко шосе

Да се сключи споразумение  между Община Пловдив и Община „Марица“ за сътрудничество  при изпълнението на ремонта на Рогошко шосе. Това предлага кметът Здравко Димитров на общинските съветници, които трябва да гласуват точката от дневния ред на предстоящата сесия в четвъртък.

ОбС трябва да даде съгласие за финансиране и изпълнение от страна на Община Пловдив на пътен участък от обект “ Реконструкция на ул. „Рогошко шосе“ в обхвата от мост „Адата“ до землищна граница на Пловдив и реконструкция на обслужваща улица, свързваща ул. „Рогошко шосе“ и ул. „Марица – север“ – част от последния етап от км 3+783.23 до км 4+346.25, който попада в землищната граница на Община „Марица““.

Ремонтът се извършва от фирма „ИСА 2000“ ЕООД, а общата стойност на договора е 14 988 344,16 лв. с ДДС .

Община Пловдив се задължава да осигури цялостното финансиране на изпълнение на строително-монтажните работи, възложени с Договора за обществена поръчка. Средствата са разпределени в три бюджетни години – 2022 г., 2023 и 2024 г.

На 23 май  кметът Здравко Димитров, неговият заместник Пламен Райчев и представители на фирмата изпълнител направиха първа копка на ремонта на Рогошко шосе.

„Отчитайки факта, че и двете страни имат интерес да си сътрудничат при реализацията на този обект, предлагаме да се сключи споразумение между Община Пловдив и Община „Марица“, с което страните се съгласяват да си сътрудничат, за да се обезпечи завършването и въвеждането в експлоатация на целия инфраструктурен обект, включително и по отношение на частта от него, попадаща в териториалния обхват на Община „Марица“, се посочва в пхредложението на кмета Здравко Димитров.

Източник: ПловдивПрес

Подобни публикации

Back to top button