Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

В община Карлово автобусният транспорт няма се движи от 1 до 5 януари

Община Карлово прекратява всички договори за транспорт на пътници с фирма “Хеброс бус” АД, считано от 01.01.2024 г. Причина за тази стъпка е системното неизпълнение на договорни ангажименти от страна на дружеството. Това съобщават от пресцентъра на Общината.

От там уточняват, че ръководството на Общината е поискало от областния управител прилагане на “спешна мярка”, отнасяща се за директно възлагане на обществен автобусен превоз до провеждане и финализиране на нова обществена поръчка.

Постигнато е споразумение за сключване на временни договори с местни автобусни фирми, които ще обезпечат всички направления на територията на община Карлово. Изпълнението им ще започне от 05.01.2024 г. Маршрутните разписания по посочените линии ще бъдат допълнително публикувани на сайта на Община Карлово и в Общинска автогара Карлово на 03.01.2024 г.

Между 01.01 и 04.01.2024 г. няма да има автобуси по линиите, обслужвани досега от „Хеброс бус“. Ще бъдат спрени и автобусите, които досега се изпълняваха от други фирми с временни договори. Ще пътува единствено общинският автобус по линията Карлово – кв. Сушица.

В момента се работи по оптимизиране на цялата транспортна схема за обезпечаване на потребностите на всички жители и гости на община Карлово, съгласно възможностите на фирмите превозвачи.

Община Карлово се извинява за създаденото неудобство в пътуванията на гражданите.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button