Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Urban Wine Fest се завръща и тази година в четири града и двудневен формат

След успеха на миналогодишните градски винени фестивали Urban Wine Fest, тази година празникът на българското вино ще бъде още по-голям, още по-завладяващ и двудневен, обещават организаторите от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП).

Първият тематичен градски винен фестивал по случай Международния ден на мавруда и българското вино ще се проведе на 30 септември и 1 октомври в столичното Ларго.

Следва дебютното издание на Urban Wine Fest в един от най-исторически значимите и живописни градове на България – Велико Търново. Той ще се състои на 7 и 8 октомври над Архитектурно-етнографски комплекс “Самоводската чаршия” и Хан Хаджи Николи.

Варна също отново ще се потопи в магията на българското вино. Тази година събитието ще се проведе на 14 и 15 октомври в алтернативното пространство за съвременно изкуство “ReBonkers”.

Финалът на фестивала ще бъде на площад “Централен” в Пловдив на 21 и 22 октомври.

Посетителите на Urban Wine Fest във всеки град ще имат възможност да се насладят на винен бар с още по-богата селекция от български вина от местни и любими сортове, кулинарни изкушения, създадени за идеално съчетаване с вината на фестивала, майсторски класове за всички, които искат да се потопят в света на виното и да опознаят местните сортове.

Екипът на БАВП ще бъде на място, за да представи популярни, но и по-малко известни български сортове и вина.

Входът за Urban Wine Fest 2023 е свободен. Консумацията ще се заплаща на място.

Всеки може да донесе любимата си дегустационна винена чаша или да използва възможността да закупи или ползва такава срещу депозит на място.

Международният ден на мавруда е инициатива на Българската асоциация на винените професионалисти и се провежда под патронажа на министъра на туризма, с официалната подкрепа на Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и местните общини.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button