Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Трима чужденци са осъдени в Пловдив за подпомагане на мигранти да преминат незаконно през страната

Трима чужденци са осъдени за подпомагане на мигранти да преминават незаконно през страната, по досъдебни производства, образувани от Районната прокуратура в Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Мъжете са от Турция, Азербайджан и Молдова. Те са били арестувани в различни дни на автомагистрала „Тракия“, в посока към София.

На турския гражданин, арестуван на 13 август тази година в района на 152-ия км на автомагистрала „Тракия“, в землището на с. Белозем, му е наложено наказание от две години и 10 месеца “лишаване от свобода” условно, с изпитателен срок от пет години и глоба от 5000 лева. Той е заловен да превозва 23-ма мигранти от Афганистан във влекач, с прикачено полуремарке. На мъжа е наложена и глоба в размер на пазарната стойност на превозното средство, с което е извършено престъплението и което не е негова собственост – 96 160 лева.

Гражданин на Азербайджан е осъден за това, че на 23 август тази година, на 125-ия км на автомагистрала „Тракия“ в землището на с. Труд, е подпомогнал трима чужденци – сириец, палестинец и гражданин на Йемен. Наказанието му е една година и шест месеца “лишаване от свобода” условно, с изпитателен срок от три години. Глобата, която трябва да плати за използваното превозно средство, е 40 700 лева.

Мъж на 20 години от Молдова е с присъда една година и 11 месеца “лишаване от свобода” условно, с изпитателен срок от четири години и глоба от 2500 лева. Той е арестуван на 14 август на 148-ия км на автомагистрала „Тракия“, в землището на с. Шишманци, за това, че превозвал шестима чужденци – граждани на Сирия. Наложена му е и глоба в размер на пазарната стойност на превозното средство, което не е негова собственост, а именно 3474 лева.

Моторните превозни средства са върнати на собствениците им. Наказанията по трите досъдебни производства са наложени по споразумения, одобрени от Районен съд-Пловдив. Определенията на съда са окончателни.

На 17 август в района на Карлово бяха задържани 29 нелегални мигранти. Същият ден в камион на автомагистрала “Тракия” бяха открити 80 нелегални мигранти.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button