Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Служители от отдел „Икономическа полиция“ в Пловдив разкриха нелегална работилница за преработка на тютюн

Служители от отдел „Икономическа полиция“ в Пловдив разкриха нелегална работилница за преработка на тютюн, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града. Специализираните действия са реализирани на 13 юни, когато полицаите пристъпили към претърсване на имот в район „Северен“ в Пловдив. В помещение, стопанисвано от 50-годишен пловдивчанин, разследващите открили машина за обработка на тютюн.

Иззети са и множество чували с тютюневи листа с общо тегло около 250 килограма, както и над 55 килограма готова продукция.

С полицейска заповед мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив. С постановление на наблюдаващия делото прокурор на извършителя е повдигнато обвинение и е приведен в ареста за срок до 72 часа.

БТА припомня, че през февруари в имот в промишлената зона на територията на квартал „Източен“ в Пловдив бяха установени жена и двама мъже в момент на рязане на тютюн. В ползвани за незаконната им дейност три помещения бяха открити общо 228 килограма тютюнева листна маса, машина за обработката ѝ и готова продукция с тегло 59 килограма. Допълнително бяха иззети и 10 хиляди къса фабрични цигари от една марка, без български бандерол.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button