Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Приключиха строителните работи по реконструкцията на читалище “Родолюбие” в Асеновград

Всички строителни работи, които касаят енергийната ефективност, ремонтните и инсталационните работи на сградата на читалище “Родолюбие” в Асеновград, са приключени. Това съобщи за БТА Стоян Димитров, заместник-кмет на община Асеновград и ръководител на проекта, който се изпълнява по Оперативна програма “Региони в растеж”. Дейностите по обновяване на читалището, което е строено през 60-те години, започнаха през август миналата година.

По проекта е подменена съществуваща дограма, ВиК и електрическата инсталация, пожароизвестителна и климатична инсталация, отоплителна и вентилационна система, настилки. Ремонтирани са съществуващите санитарни възли и са изградени нови. Подменени са радиаторите в цялата сграда и е направена профилактика на съществуващия газов котел.

Изпълнени са доставката и монтажът на столовете, които са подменени в залата. В момента са изпълнява обличането на сцената – завесата и декорите, посочи Димитров. Остава само да се монтират осветителните тела и озвучителната техника и да се извършат пробите на инсталациите. Осигурен е достъп на хора в неравностойно положение.

Проектът е на стойност 4,1 млн. лева и трябва да приключи ноември тази година.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button