Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Министър-председателят акад. Николай Денков ще открие новата учебна година в София и пловдивското село Караджово

Министър-председателят акад. Николай Денков ще открие новата учебна година в Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ в София и в ОУ „Васил Левски“ в село Караджово, област Пловдив, съобщиха от правителствената информационна служба.

Над 702 000 ученици от първи до 12-и клас ще влязат днес в класните стаи в 2349 училища в страната. Малко над 57 000 от тях ще прекрачат училищния праг за първи път. Учебната 2023/2024 година ще започне също в 43 държави извън границите на страната. Училищният звънец ще чуят близо 30 000 български деца, които се обучават в 398 неделни и в две български държавни училища в чужбина. Тези данни за началото на новата учебна година обяви министър-председателят Николай Денков на 13 септември, на съвместна пресконференция с министрите на образованието и науката проф. Галин Цоков, на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, и с главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев. Ремонтните дейности в 507 училища вече са приключили, в 240 ще бъдат довършени до 15 септември тази година. Общо около 90 000 учители ще преподават през тази учебна година. От тях 70 520 са в училищата и центровете за личностно развитие, останалите ще се грижат за децата в детските градини.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button