Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Полицията в Пловдив стартира нова акция срещу пешеходците

Нова акция “пешеходец” започна в Пловдив. Като едни от най-уязвимите участници в движението, често пешеходците попадат в опасни ситуации не само заради отнетото им предимство, но и заради неправилно пресичане на пътното платно. Ето защо полицията апелира както пешеходците, така и водачите на моторни превозни средства да проявяват повече внимание, дисциплина и толерантност при придвижване на пътя. Безопасността на движението е споделена отговорност и зависи от всички.

В отговор на усилията, които ръководството на областната дирекция на МВР полага за цялостно намаляване на пътния травматизъм,  в отново Пловдив се провежда специализирана операция „Пешеходец”, съобщиха от МВР. Със заповед на директора ст. комисар Георги Чергов са определени екипи от сектор „Пътна полиция”, които в периода от 9 до 21 януари осъществяват засилен контрол край учебни заведения, в зоните на възлови кръстовища и големи търговски обекти. Униформените  ще следят за спазване на Закона за движението по пътищата и ще вземат отношение при констатирани нарушения от всички участници. Спрямо пешеходците намесата им ще бъде в случаи като пресичане на необозначени за целта места, прескачане на заграждения и преминаване на червен сигнал.

Източник: Трафик

Подобни публикации

Back to top button