Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини

Пловдив ще разполага с 45 млн. лв. за подмяна на печките на твърдо гориво

“Пловдив ще разполага с около 40-45 млн. лева за подмяна на печките с твърдо гориво”, Това съобщи заместник-кметът по екология Анести Тимчев.

На 20 октомври изтече последният срок, в който одобрените от Изпълнителна агенция “Околна среда” (ИАОС) общини трябваше да подадат документи, за да влязат във втория етап на проекта за чистия въздух, който обхваща периода 2024-2027 г.

По думите на Тимчев изискването е включвало да се подготви тежка апликационна форма и да се направят и обявят обществени поръчки за преценка, класиране и определяне на изпълнителите за следващата година.

“Община Пловдив подаде необходимите документи и Пловдив ще бъде участник в големия проект за подмяна на печките за твърдо гориво с нови възможности за отопление, като за този период за предвидени 28 млн.лв.”, посочи заместник-кметът.

Пловдив ще получи и 10 млн. лв. допълнително, които ще се изразходват след месец ноември за така наречените кални петна, т.е. за междублоковите пространства – за проектиране, зацветяване, поливни инсталации и т.н..

Анести Тимчев се похвали, че съдът е взел решение в полза на Община Пловдив относно наложената от ИАОС санкция в размер на 2,5 млн. лв. по първия етап от проекта.

Той коментира и друга важна задача относно зоните с ниски емисии, които през 2024 г. трябва да влязат в сила.

Източник: Фокус

Подобни публикации

Back to top button