Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Онлайн платформа дава социален живот на пенсионери

Онлайн платформа със социален ефект стартира. В нея пенсионери ще предлагат услуги в помощ на млади семейства. Проектът е финансиран със средствата от наградата  „Млад предприемач на Пловдив“.

Идеята е хората в пенсионна възраст да се чувстват полезни и да предлагат услуги в помощ на млади семейства – било то за почасово гледане на деца, помощ за домакинството, четене на приказки или предоставяне на свежи плодове, обясни Стела Балджиева – един от основателите.

„Решихме да направим платформата, защото като станахме родители и започнахме да комуникираме основно със семейства с малки деца ние видяхме техните проблеми.

Голяма част от тях срещаха затруднение с ежедневните си задачи и това да могат да балансират със задълженията си на родители. Най-осезаемо това се усети по време на пандемията, когато се наложи да работят от вкъщи и нямаше кои да им помогне.

Много семейства живеят в други населени места или нямат живи близки. Искаме да свържем родители, които биха се доверили на възрастен, макар и непознат и самотни хора, които копнеят да четат приказка, да обърнат внимание на децата.

Това са хора, които са от друго поколение, не са зависими от социалните мрежи и са готови да дадат сърцето и душата си, за да обърнат внимание на едно дете“, каза Стела Балджиева.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button