Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

Международният технически панаир в Пловдив представя 200 компании от 14 държави

Международен технически панаир 2023, който ще се проведе от днес до 17 септември в Панаира в Пловдив, представя над 200 компании от 14 държави. Церемонията по откриването на 77-ото издание на изложението ще се състои пред Палата №3 от 11:30 часа, съобщиха организаторите от Международен панаир – Пловдив. За тържественото откриване са поканени представители на държавната и местната власт, дипломати, изложители, партньорски организации и браншови асоциации.

Изложението ще бъде открито от министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов.

Изложението откроява направленията, в които се развива индустрията и комбинира специализирани експозиции, посветени на модерното екологично строителство, машиностроенето, енергетиката, дигиталните технологии в производството, дома и търговията, тежка техника, хибридни автомобили, авиостроителство.

Изложението ще представи куполни и енергоспестяващи къщи. Български фирми, обединени в Асоциация за строителство от естествени материали, предлагат атрактивни като визия и стойност модели, които вплитат традиция и технологии в здравословна среда. Безопасността на сградите и обектите в условията на климатични кризи е във фокуса на строителния бизнес. Полски водещ производител представя ефективни системи за мълниезащита на домове, обществени сгради и храмове. Утвърдена турска компания се представя с интериорни врати и обзавеждане.

Изложението предлага новаторски подходи към енергийните източници, системите за отопление и охлаждане. Соларни инсталации и модули за алтернативна енергия – от проекта до изпълнението, се предлагат от турски компании. Ефективни решения за фотоволтаични централи показват и утвърдени български фирми.

Чешки фирми участват с подобрени модели на електрически автобуси, като предлагат и богат асортимент оборудване и резервни части. Съвременното проектиране на леки автомобили залага на хибриди, които напълно се самозареждат, без да имат нужда от контакт. За първи път в Пловдивския панаир се показва модел на камион за шосеен и релсов транспорт – най-новото производство на германски жп строителен гигант.

Българският представител на китайски лидери в машиностроенето експонира подбрана селекция от богатото им портфолио със строителна, подемна и почистваща техника. Най-мащабната японска компания за едра техника избира 77-ия технически панаир за премиера на последния си модел колесен челен товарач. Румънското участие е разпределено в различни браншове – металообработване, строителство и автомобилен сектор. Интересен експонат от северната ни съседка представлява автомивка от ново поколение.

Новостите в металообработването и прецизното машиностроене демонстрира българска компания с международно признание на световните пазари. Институтът по космонавтика и информационни технологии на БАН отново доказва, че страната ни е конкурентоспособна в авиоиндустрията с модели на дронове, снабдени с разширените възможности на изкуствения интелект и предназначени за различни граждански цели. Иновативна родна компания участва с умни пощенски кутии, които информират получателя за наличието и вида на пратката до него чрез различните комуникационни канали.

Европейската комисия избра Международен панаир Пловдив за първа спирка у нас в своя пътуващ проект, посветен на 30-годишнината от създаването на единен европейски пазар. Атрактивен щанд за ползите от свободното движение хора, стоки, услуги и капитали в ЕС ще посреща посетители и изложители на 14 и 15 септември.

Деловата програма днес представя в 14:00 часа Международна конференция за дълбокотехнологичните иновации. Темата е “Новата вълна от дълбокотехнологични иновации в Европейския съюз”. Ще бъде обсъдена новата програма за иновации на ЕС в търсенето на възможност за изграждане на стабилна и продуктивна регионална екосистема, в която да си сътрудничат и помагат със знания и опит в областта на дълбоките технологии. Организатори на събитието са Сдружение “Долина за дълбокотехнологични иновации – Пловдив” и “Пловдив Тех Парк” АД.

На 15 септември от 17.00 часа ще се проведе церемонията по връчване на Златните медали на 77-ия Международен технически панаир 2023.

В събота в зала “Пловдив” в Конгресния център е организирана Първата национална конференция “Екологично и иновативно строителство в България”. Организатор е Асоциацията за строителство с естествени материали (АСЕМ) и архитектурно студио NiMaTecture.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button