Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

600 пожара са горели в Пловдивска област пред август, отличиха най-заслужилите огнеборци

101 служители на пловдивската дирекция за пожарна безопасност и защита на населението са отличени по повод професионалния им празник, който се чества навръх Кръстовден.

„За поредна година отчетохме ръст на произшествията тази година, с 20% са се увеличили те в сравнение с предходната. Особено тежък е бил месец август, през който е имало близо 600 пожара.  Засегнати са големи площи горски фонд, а част от пожарите бяха до населени места и имаше опасност за имуществото на хората. Считам, че се справихме доста добре, нямаше загинали и пострадали хора и ограничихме максимално щетите“, съобщи гл. Инсп. Васил Димов, началник на Първа РСПБЗН-Пловдив. По думите му над 90% от тези пожари са били причинени от човешка небрежност. Според него най-тежки са били пожарите в труднодостъпните места и при силен вятър – над Бачково, Паничери и Старо Железаре.

Началникът на дежурна смяна в оперативния център на пожарната в Пловдив младши инспектор Васил Керезиев бе награден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, колективна парична награда получиха от министъра още 14 пловдивски огнеборци.

Други 26 служители също бяха отличени от директора на ГДПБЗН гл. Комисар Александър Чартов и главния секретар на МВР Живко Коцев.

Плакет беше бръчен на командира на 24-та авиобаза Крумово бригаден генерал Димитър Иванов в знак на благодарност за помощта при потушаването на големите горски пожари това лято в Пловдивско.

Плакети са присъдени също на 4-ти артилерийски полк в Асеновград и 61-ва Стрямска механизирана бригада.

На колене и с минута мълчание пожарникарите почетоха паметта на загиналите си колеги, поднесени бяха венци и цветя на паметната плоча на загиналите огнеборци в двора на Първа пожарна служба.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button