Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Местни български селскостопански породи животни ще бъдат представени на събор в калоферската местност Паниците

Осемнайсетият Национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни ще се състои днес в местността Паниците край Калофер, съобщиха от кметството на града.

Програмата на събитието ще започне с дефиле на фолклорни състави и водосвет. Началото на събора ще бъде дадено в 11:00 часа от министъра на земеделието и храните Кирил Вътев.

Програмата на събитието включва представяне на характеристиките на няколко местни породи, дефилиране на животни и награждаване с грамоти, купи и ваучери за фуражи. Сред дефилиращите животни ще бъдат Дъбенска, каракачанска и средностаропланинска овца, Сиво искърско говедо, българско кафяво говедо, каракачански кон, дългокосместа калоферска коза и българско овчарско куче. Характеристиките на българските селскостопански породи ще бъдат представени от експерти от Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

Оркестър “Фолк палитра” с гост солист Нина Иванова ще бъдат част от народното веселие.

Събитието е под патронажа на министъра на земеделието и храните и е под наслов “Да запазим заедно българското”.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button