Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Мъж е осъден на пет години затвор за измами за повече от 12 000 лева

Мъж с инициали Д. Д.( 64 г.) е признат за виновен за това, че в периода от 4.06.2020  г. до 22.01.2021 г. в гр. Сопот, гр. Карлово и гр. Хисаря, при условията на продължавано престъпление с цел да набави за себе си имотна облага е измамил 62-годишна жена, като ѝ причинил имотна вреда в общ размер на 12 210 лв. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Това съобщи Боряна Димитрова от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Извършителят и пострадалата жена се запознали в група в социалните мрежи. Той се представял за международен шофьор, като в горепосочения период въвел в заблуждение жената, че е катастрофирал в Хърватия и му трябвали пари, за да плати за ремонта, а също така, че се нуждаел от средства за наложен запор на имот, който трябвало да се вдигне срещу заплащане, както и че негова близка е починала и се нуждаел от средства за погребението, обясни Димитрова. Така жената направила 24 парични превода към Д.Д. за общо 12 210 лева, като за част от тях изтеглила кредити. Той обещавал да ѝ върне парите, което и до момента не е сторено.

Районният съд в Карлово е наложил на Д.Д. наказание от 5 г. лишаване от свобода при първоначален строг режим, което е потвърдено и на втора инстанция – Окръжен съд-Пловдив. Присъдата е окончателна. Д.Д. е многократно осъждан, уточнява Димитрова.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button