Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Фондация „Пловдив 2019“ обявява отворена покана за фестивали и големи събития на обща стойност един милион лева

Фондация „Пловдив 2019“ обявява отворена покана за фестивали и големи събития на обща стойност един милион лева, съобщиха от отдел “Култура” на Община Пловдив. Приоритет на отворената покана е обогатяването на културния афиш в Пловдив и утвърждаването на града като фестивална дестинация на културната карта на Европа.

В конкурса могат да участват културни организации и независими куратори и артисти от България с предложения за реализация на събития и фестивали на територията на град Пловдив, представящи музика, визуални изкуства, театър, танц, филмово изкуство, литература, фотография, дигитални изкуства, образование, иновации, творчески индустрии. Периодът на кандидатстване е от днес до четвърти март, а календарът от събития може да започне най-рано на 08-ми април и да продължи до 31-ви октомври 2024 г.

Важно условие е, че Фондация „Пловдив 2019“ ще има възможност да изплаща аванси по настоящата отворена покана само след одобрен и гласуван от Общинския съвет на Пловдив бюджет на Фондацията за тази година, но сключването на договори с всички одобрени участници може да се случи след обявяване на резултатите от поканата, за да не се ограничи своевременния старт на подготовката по проектите.

През 2023 година Общинският съвет в  Пловдив подкрепи тригодишен план за работа на фондация „Пловдив 2019“, с което даде възможност на екипа й не само да продължи да подкрепя едни от най-мащабните събития в страната, но и да гарантира съфинансиране на проекти по Плана за възстановяване и устойчивост.

Необходимите документи за кандидатстване са на сайта на „Пловдив 2019“.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button