Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини

Кметът Костадин Димитров обсъди инвестиции и туризма в Пловдив с американския посланик

Кметът на Община Пловдив Костадин Димитров и н. пр. посланикът на САЩ у нас Кенет Мертен по време на своята първа официална среща в града очертаха като свои общи цели привличането на повече на американски инвестиции в града, увеличаване на туристическия поток и задълбочаване на отношенията между Пловдив и побратимения американски град Колумбия, Южна Каролина.

„Пловдив се развива в много посоки – градът отбелязва положителен механичен прираст на населението, тук се намира една от най-добре развитите индустриални зони в България, а с последния бюджет получихме средства за довършването на някои от основните културни, спортни и инфраструктурни проекти“, поясни Димитров. Той отбеляза, че всяка година културният календар на града е запълнен със събития и покани Н. Пр. Кенет Мертен да посети някое от предстоящите мероприятия.

Негово превъзходителство подчерта, че някои от въпросите, които са важни не само за България, но и за отношенията между България и САЩ, търпят напредък. Той сподели, че се надява доброто партньорство да продължи и през тази година и изрази готовност да окаже съдействие за задълбочаване на връзката между Пловдив и побратимения му град в щата Южна Каролина – Колумбия.

Източник: Трафик

Подобни публикации

Back to top button