Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

Хотелиерите искат повече полети до летище Пловдив

Сдружението на хотелиерите в Пловдив беше запознато с работата на Фонда за развитие на летище Пловдив, който преговаря с авиокомпании за разкриването на редовни авиолинии до Пловдив. Беше пояснено, че авиокомпаниите търсят парични стимули, които са под формата на маркетингово споразумение, за да гарантират развиването на нова авиолиния. От своя страна членовете на фонда използват възможностите на авиокомпаниите, за да промотират своя продукт или привлекат туристи на своя територия.

„Необходим е лесен достъп на туристите до града и осигуряване на качествен туристически продукт“, е мнението на хотелиерския бранш.

Към момента във Фонда членуват вече девет общини – Пловдив, Чепеларе, Родопи, Сопот, Калояново, Куклен, Хисаря, Съединение и три юридически лица, частни дружества – Пампорово АД, Гранд хотел Пловдив, СНЦ Фонд Феникс.

Планиран е и предстои да бъде гласуван в бюджета членският внос на общините Калояново, Сопот, Куклен и Хисаря, след като това вече сториха в Пловдив, Садово и Съединение.

Вноските към Фонда се равняват на един лев на жител годишно. Сумите се използват за стимули за авиокомпаниите, за да разкрият нови авиолинии.

Броят на полетите за последната една година е чувствително увеличен, като в момента Фондът за развитие на Летище Пловдив преговаря за разкриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия, Испания, Франция, Австрия и Великобритания. Работи се в посока и на подкрепа от българските общности извън страната, като съвсем скоро ще бъдат проведени срещи с българи зад граница, за намиране на възможности за разкриване на авиолинии до техните градове.

Източник: Факти

Подобни публикации

Back to top button