Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Започна съдебният процес срещу близнаците, обвинени за лично укривателство по случая с убития в Цалапица 24-годишен Димитър Малинов

В Районен съд-Пловдив започна съдебният процес срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично укривателство и подпомагане на сочения за убиец на Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица Рангел Бизюрев. Час преди началото на заседанието близки на убитото момче протестираха пред сградата на прокуратурата и пред Съдебната палата. Искането им бе да бъде изчакано завръщането на Бизюрев, а близнаците да бъдат обвинени в съучастие в убийството.

Магистратите решиха делото да се гледа по общия ред, а не както искаше защитата на братята по съкратената процедура. Така след екстрадицията от Дания на основния заподозрян Рангел Бизюрев същият ще може да бъде разпитан като свидетел. Той беше арестуван в Дания в края на ноември миналата година след четиримесечно издирване. В началото на съдебното заседание адвокатът на братята поиска съдът да си направи отвод, но искането беше отхвърлено. Пред журналисти защитникът посочи, че близнаците признават вина за лично укривателство.

Следващото заседание по делото е насрочено за 26 март.

Смъртта на 24-годишния Димитър Малинов е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли около 22:30 часа. Тялото му е намерено заровено на около километър от мястото, на което последно е бил видян.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button