Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Близки на убития 21-годишен Ангел излизат на протест, затварят пътя Пловдив-Пазарджик

Семейството и приятелите на убития с нож 21-годишен Ангел Здравков от Пазарджик излизат на съвместен протест “Справедливост за Ангел и Митко” на кръговото на Орта хан на пътя Пазарджик-Пловдив. Протестът ще се състои в неделя от 16 ч. и в продължение на 2 часа ще е спряно движението в двете посоки.

„Изминаха повече от 40 дни от убийството на нашия Ангел. Убиецът му, Никола Райчев, е с постоянна мярка „Задържане под стража”, и се надяваме, че докато прокуратурата не внесе обвинителния акт в съда, тя да не бъде променяна и той да остане в ареста. Очакваме обективно и бързо разследване на случая. Продължаваме да настояваме и за законови промени. Искаме справедливост за Ангел Здравков и най-тежкото наказание за Никола Райчев”, пишат организаторите във фейсбук групата „Справедливост за Ангел”.

Справедливост търсят и близките на убития 24-годишен Димитър Малинов от Цалапица, пребит жестоко до смърт на 20 юли, от Рангел Бизюрев, който успява да избяга в чужбина и да се укрие, и все още не е заловен.

Близнаците Валентин и Борислав Динкови са обвинени в това, че са помагали при убийството в Цалапица и лично са подпомогнали сочения за негов убиец Рангел Бизюрев да се укрие. Двамата близнаци остават в ареста, а досъдебното производство беше върнато от съда на прокуратурата.

Близките на Митко продължават да са недоволни от разследването. Те настояват за незабавното откриване и връщане в страната на Рангел Бизюрев.

„Подкрепяме исканията на протестиращите в Цалапица, които отново ще излязат на протест на 12 ноември/неделя/. Два часа ще продължи блокадата на пътя Пловдив – Пазарджик, където ще се проведе поредният протест. Кръговото кръстовище при Орта хан (между с. Цалапица и гр.Стамболийски) ще бъде блокирано от протестиращите от 16 до 18 ч.”, коментират приятелите на 21-годишния Ангел Здравков, загинал след намушкване с нож от 18-годишния Никола Райчев.

Близките, роднините и приятелите на убития Митко също протестират повече от 3 месеца и настояват за справедливост и прозрачно разследване на убийството.

Жителите на Цалапица търсят истината и не искат това, което се случи с Митко, да се повтаря.

Семейството на Ангел Здравков и приятелите му ще се включат в протеста на пътя Пазарджик-Пловдив.

Източник: Трафик

Подобни публикации

Back to top button