Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Австрийски експерти ще представят доклад за наводнението на 2 септември в Карловско

Предварителен доклад за оценка на риска в засегнатите от наводнението на 2 септември 2022 г. села Каравелово и Богдан ще представят в сряда – 29.03.2023 г. експертите от Австрийското дружество за намаляване рисковете от природни бедствия. Презентацията ще се проведе в Камерната зала на читалище „Васил Левски – 1861“ в Карлово от 10 часа. Докладът ще бъде представен от неговите автори – Себастиан Авердунк, инж. Феликс Дреснер и инж. Маркус Хайдн. Те посетиха пострадалите карловски села през месец февруари и събраха подробни данни за бедствието.

На представянето ще присъства областния управител на Област Пловдив – д-р Ангел Стоев, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, експерти от общинската администрация, кметове на населени места от общината, представители на заинтересовани министерства и други държавни институции.

Австрийското дружество за намаляване рисковете от природни бедствия (ASDRR) е НПО, което цели да популяризира австрийското ноу-хау в областта на намаляването на риска от бедствия. Дружеството ASDRR е основано от експерти в областта на природните опасности и намаляването на риска от бедствия през 2019 г. Дружеството ASDRR е базирано в град Тул ан дер Донау, Австрия, но работи в международен план с фокус върху страните, включени в официалната програма за помощ за развитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие(ОИСР). От самото начало ASDRR си сътрудничи тясно с международни партньори като Австрийската агенция за развитие, както и с научни институти като Университета за природни ресурси и науки във Виена.
ASDRR е основано, за да споделя ноу-хау в цялостния завършен цикъл на управление на риска в контекста на природни бедствия в развиващите се страни (по списъка на ОИСР).

Източник: Марица

Подобни публикации

Back to top button