Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Адв. Юлияна Рангелова: Пловдив води класацията по застрояване

Град Пловдив в момента води дори столицата по отношение на броя издадени разрешения за строеж. Калните точки са безкрайно много, а от там и замърсяването на въздуха е още по-голямо, това подчерта адв. Юлияна Рангелова по време на дебата за Пловдив по Българската национална телевизия. Въздухът в Пловдив е един от най-замърсените в Европа и това води до множество заболявания. Същевременно огромни милиони се плащат за чистотата на града, която обаче не е на необходимото ниво, допълни Рангелова. Според нея няма единна концепция, нито за общия устройствен план, нито за зелените коридори за вентилация на въздуха в града.

По повод транспорта в града адвокат Рангелова сподели, че предложението общественият транспорт на град Пловдив да бъде общински е разумно, но трябва да се направи предварителен анализ върху ситуацията в момента. “По Програма “Развитие на регионите” 2021-2027 би могло да се променят много неща, свързани с транспорта в Пловдив. Необходима е единствено добра организация на управлението на града. Задължително е да бъде подменена цялата материално-техническа база, за която и към момента пловдивчани плащаме твърде скъпо”- категорична беше Рангелова. По думите ѝ около 41 млн. лева на година струва градския транспорт на пловдивчани, а насреща те получават услуга, която е некачествена и със занижен контрол.

Според кандидатът за кмет на Пловдив, когато се говори за разходване на обществения ресурс, трябва предварително да се направи ревизия на вече сключените договори, за да се види истинското състояние на бюджета, на предлаганите услуги, приходите и разходите в Пловдив.

В програмата на Рангелова и нейния екип се предвижда и разработването на Бранд “Пловдив”, като целогодишна туристическа дестинация. “Тук имаме възможност за много видове свързан туризъм, който в условията на публично-частно партньорство може да се развива и да носи сериозни приходи на града. Пловдив предоставя неизчерпаеми възможности в тази посока.”, подчерта Юлияна Рангелова. По думите й за съжаление нито една от тези възможности не е била оползотворена през последните 20 години.

Според адв. Рангелова участието на гражданите в управлението на града не е невъзможно. Обществените съвети по значими за града въпроси, са една от формите, в които гражданите ще могат да изказват своето мнение.

На въпрос за състоянието и интеграцията на жителите на кв. Столипиново, кандидатът за кмет обясни, че интеграцията минава през засилване и особена роля на общината в образователния процес. Няма друг начин, по който да бъдат интегрирани гражданите, живущи там, категорична е Рангелова. По думите й община Пловдив е абдикирала от проблемите на хората в Столипиново, не само по отношение на чистотата, но и по отношение на контрола върху престъпността. “Това е един от нашите квартали. Да се погрижим за него, означава да развием на по-високо ниво управлението на самия град.”, сподели още Рангелова.

Източник: Фокус

Подобни публикации

Back to top button