Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Жена изтегли 173 000 лева кредит и ги предаде на измамници

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми трима души за това, че чрез заплаха са принудили 46-годишна жена да извърши разпореждания с общо 173 000 лева противно на волята й.

Престъплението е извършено в периода от 25 декември 2023 г. до 29 февруари 2024 г. и е квалифицирано по чл. 214 ал. 2 т.1 и т.2 вр. чл. 20 ал.1 и ал. 2 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

След като се договорили за комисионната, той изпратил клиентката си в офиси на няколко различни банки, за да кандидатства за кредит. Веднага след одобрението й обаче последвали заплахи и психологически натиск – потърпевшата била принудена да предаде изтеглените пари на непознати. Междувременно извършителят поискал и по-висок процент за услугите си. В един момент се оказало, че от порочния кръг да тегли нов кредит, за да покрие стар, на жената била причинена имотна вреда в размер на 173 хиляди лева.

Така при спецакция на 23 април в София са претърсени офис, два частни адреса и автомобил, иззети са пари, документи, печати на кредитна институция и други веществени доказателства с отношение по делото.

Като обвиняеми са привлечени Ф.С. на 27 г., 30-годишната Н.П. и Т.С на 31 години.

Спрямо Ф.С. е повдигнато обвинение и за това, че на 23 април в София е държал кокаин с нетно тегло 0,401 грама – престъпление по чл. 354а, ал.3, т. 1 от Наказателния кодекс.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите са били задържани за срок до 72 часа. Предстои съдът да прецени дали да остави тримата обвиняеми в ареста за постоянно.

Източник: News.bg

Подобни публикации

Back to top button