Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Започна 27-ият фестивал за документално и анимационно кино „Златен ритон“

Започна 27-ият фестивал „Златен ритон“ в Пловдив. С думи за значението на този най-голям форум за документални и анимационни филми публиката бе поздравена от заместник-кмета на на града Пламен Панов, директора на Националния филмов център (НФЦ) Петър Тодоров и и членовете на журито Петя Накова, Геновева Димитрова и Йоханес Артинян.

Програмата започна с филмите „Васил Арнаудов – диригент на света“, „Ваймар експрес“ и „Моралът е доброто“, съобщават от НФЦ.

Днес е началото на анимационната програма с два награждавани на международни фестивали заглавия – „Следа“ на Аспарух Петров и „Флорентинска нощ“ на Сотир и Пенко Гелеви. Следват документалните „Пътуване към прошката“ на Ясен Григоров, „Оловният войник“ на Костадин Бонев, „Съпричастност“  на Михаил Венков и дебютът на София Стойчева – „Неравноделната душа“.

Неравноделната душа“ е филм, който си задава въпроса какво привлича хората от най-богатите държави в света към една малка и бедна източноевропейска страна, какво успяват да открият тук, когато в същото време много от българите емигрират в чужбина.

В програмата „Открити хоризонти“ е филмът на Бистра Окереке – In Between. Окереке е поетеса и актриса от нигерийски и български произход. В своите стихотворения изследва универсални и специфични преживявания на човек от смесен произход. In Between засяга темата за самоличността. „Пъпна връв“ на Борис Поппхристов показва мъдростта на живота в симбиоза с природата, през призмата на природното земеделие.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button