Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

В Пловдив се открива Втората национална среща на ученическите съвети

Асоциация „Голям брат, Голяма сестра – България” организира Втора национална среща на ученическите съвети в Пловдив.

След успешното провеждане на първата национална среща на ученическите съвети през м. април 2022 г. и учредяването на Национален ученически парламент, втората среща има за цел да продължи започнатия от учениците диалог между парламента и институциите, отговорни за сформиране на политики в областта на образованието и младежта.

Освен над 120 ученици от цялата страна, активни членове на ученическите съвети и парламенти в своите училища, в срещата ще се включи заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова. Очакват се експерти от Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Държавна агенция закрила на детето, както и директори на училища, представители на УНИЦЕФ, Национален младежки форум, Български младежки делегати към ООН и други.

Срещата ще протече два  дни и на нея ще се постави началото на работа по пет приоритетни области, припознати за важни за учениците след консултации с ученическите съвети и държавните институции: борба с насилието в училище, доброволчество и гражданско участие, дигитално образование, външно оценяване, развитие на ученическото самоуправление.

Откриването на събитието е  от 10.00 ч. в Дома на културата „Борис Христов”.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button