Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
СпортТОП новини

Разрешиха международни състезания на стадион „Локомотив“

Областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев инспектира безопасността на стадион „Локомотив“ заедно с областна комисия, преди да подпише заповед, с която разрешава провеждането на международни спортни мероприятия.

По закон в състава на областната комисия влизат представители на Областна администрация, Община Пловдив, ОДМВР, РДПБЗН, Териториалната дирекция „Национална сигурност“. Тя трябва да удостовери, че стадионът отговаря на общо 17 изисквания, описани в чл. 7б на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Част от изискванията предвиждат седалките за зрителите да са здраво фиксирани, изработени от огнеупорен материал и с дължина на облегалката минимум 30 см. Трибуните също така трябва да са закрепени към носещата основа на стадиона и да не бъдат изградени от тръбни елементи тип „скеле“. Освен това всеки стадион трябва да има ясно обозначени места за хора с увреждания и техните придружители.

Минимум 5% от общия капацитет на стадиона пък трябва да бъде в сектор с подходящи заграждения за гостуващи фенове.

Проверката на място установи, че всички изисквания за безопасност и сигурност на съоръжението са изпълнени. Със заповедта на областния управител се разрешава провеждането на международни спортни събития за срок от 1 година.

Източник: marica.bg

Подобни публикации

Back to top button