Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

МВР-Пловдив: Няма нарушения при акцията в пловдивския нощен клуб

От заведението твърдят, че има превишени права и сезират прокуратурата

Специализираната полицейска операция на МВР в пловдивски нощен клуб на 6 май е била проведена в рамките на закона и въз основа на заповед от месец март тази година за извършаване на подобни акции в нощните завадения след придобиване на информация за разпространение и употреба на наркотичните вещества в тях. Това заяви на пресконференция директорът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов.

Изявлението на полицията е ден след като от провереното заведение разпространиха кадри от акцията и съобщиха, че са сезирали прокуратурата за нарушаване правата на клиентите им, а полицията е превишила правата си.

Според старши комисар Костадинов дали в случая има или няма превишаване на полицейски правомощия, съответните проверки ще го установят.

Той уточни, че акцията е започнала в 1.30 часа като всички присъствали са били проверени, съставени са полицейски протоколи по чл.80 от ЗМВР. По думите му в две лица са открити наркотични вещества, а в едно от сепаретата е намерено прахообразно вещество. Установени са и 14 непълнолетни лица, които са били с декларации за придружител. По случая са образувани едно бързо производство и две досъдебни, допълни Костадинов. Относно начина на провеждане на проверката той обясни, че тя се определя от нейния ръководител, изцяло от негова субективна оценка и на базата на обективни данни, които има.

В случая са били обособени 4 помещения – за мъже и жени като служители от съответния пол са извършвали проверките. На лицата, за които е имало данни за притежание на наркотици, е извършен обиск в съответствия със закона.

„Искам да заостря вниманието на обществеността към охраната на тези заведения. Данните показват, че не успяваме да ограничим разпространението. В тези заведения се пуши масово трева, предполагам няма да открия топлата вода с това ми изказване. За съжаление ние не сме получавали сигнали от персонала на заведението за това. Заради това и подходът на тази специализирана операция беше такъв”, допълни старши комисар Костадинов и допълни, че е притеснителен и факт, че в тези нощни заведения често има и непълнолетни.

Собственикът на заведението Диан Найденов съобщи, че сезира прокуратурата за превишаване правомощията на полицаите:

За уронване престижа на клиентите ни. Ще сезираме и службите, които защитават човешките права. Не е коректно в 21 век да се събличат в тоалетните, да те карат да си сваляш панталон, бельото и т.н.

Междувременно за поемане на лична отговорност, ако трябва и оставки на високо ниво, настояха в декларация от Българската асоциация на заведенията след акцията на МВР в пловдивския клуб.

Източник: fakti.bg

Подобни публикации

Back to top button