Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини

Млади екореактори в Карлово

Младежкият център в Карлово стартира изпълнението на новия си екологичен проект „Млади екореактори“, финансиран от Виваком регионален грант 2023.

Активни младежи доброволци ще организират екоакции и инициативи, целящи да повишат екологичното съзнание на деца, младежи и граждани. Предстоят спортни инициативи в шест училища за насърчаване разделното събиране на отпадъци, като училищата ще бъдат оборудвани и с екоконтейнери за разделно събиране на отпадъци. Предвидени са още екоакции за почистване и обновяване на екопътеките край Бегунци и Калофер.

Младежите стартираха проекта си символично край шишеяда „Шишо“, който бе поставен от Младежкия център в началото на 2023 до сградата на Община Карлово и за половин година е погълнал над половин тон пластмасови бутилки, които младежите доброволци събират и предават всеки месец на „Еко Пак“.

Младите екореактори раздаваха на минаващите граждани и младежи бутилки с минерална вода с надпис „Искам да съм полезна – рециклирай ме!“, предоставени от „БГ Бъди Активен“ по техен екологичен проект.

Младите екореактори ще играят ролята и на екопатрули, обикаляйки града и заснемайки и докладвайки за нерегламентирани сметища и други екологични проблеми в Карлово. Така докато се разхождат младежите ще проявяват активна гражданска позиция и ще подпомагат опазването на чистотата в града, давайки пример на всички граждани да бъдат по-отговорни. Името на проекта идва от идеята младите хора да реагират на проблемите около тях, а не да са пасивни наблюдатели.

Младежите доброволци ще се включат и в събитието „Да изчистим България за ден“ на 16 септември, което в Карлово е инициирано също от активни млади хора на града.

Източник: pbnovini.com

Подобни публикации

Back to top button