Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Кацна първи полет по нова авиолиния до Пловдив

Хиляди туристи се очаква да кацнат на летище Пловдив тази зима и да посетят зимните ни курорти. От днес тръгна и нова авиолиния от там. Преди минути пристигнаха първите пътници по с полет от Манчестър до Пловдив. Всички 175 пасажери от Великобритания бяха посрещнати с официална церемония. Този месец започва и зимната чартърна програма с полети от Белфаст, Анталия и Измир, които ще превозват туристи за българските зимни курорти. Броят на полетите за последната една година е чувствително увеличен, като в момента Фондът за развитие на летище Пловдив преговаря за разкриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия и Испания.

“Самолетът кацна на 90% пълен капацитет и с толкова ще излети в обратна посока. Капацитетът на летището е 1 милион пътници. До момента имаме 230 хиляди пътници за последната година и работим в насока да го увеличим”, заяви председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Той припомни, че за откриване на нови авиолинии са необходими стимули и облекчения за авиокомпаниите и каза, че последната година единствено общините Чепеларе и Хисаря са платили своите вноски във Фонда.

На официалната церемония присъстваха областният управител Илия Зюмбилев, кметът на Пловдив Костадин Димитров и кметовете на Чепеларе Боран Хаджиев, Кричим Атанас Калчев и Смолян Николай Мелемов. Домакини на събитието бяха изпълнителният директор на летище Пловдив Красимир Пешев и неговия екип.

„Адмирираме усилията и помагаме с каквото можем“, каза кметът на Пловдив Костадин Димитров, чиято племеница кацна на летището преди церемонията.

Той се ангажира да внесе предложение до Общински съвет-Пловдив, с което да се вземе решение Пловдив да внесе вноската си като член на Фонда за развитие на летище Пловдив, за да подкрепи усилията за разкриването на нови авиолинии.

Областният управител Илия Зюмбилев също обеща подкрепа за летището от страна на държавата.

С полета от Манчестър пристигнаха много българи за празниците и туристи, които ще посетят зимните ни курорти.

Източник: ПБ новини

Подобни публикации

Back to top button