Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураЛюбопитноНовиниТОП новини

Ето как да се сдобиете с нов приятел динозавър

Тази събота, 4 ноември 2023 г., в Регионалния прородонаучен музей в Пловдив имаме събитие, което е тематично свързано с нашата обновена от месец февруари зала – зала “Динозаври”. Събитието се казва  “Направи си сам динозавър”, то ще се проведе в рамките на 4 часа, без почивка, от 10 до 14 часа. Ще бъде разположено в зала “Ботаника“.

“Така всеки гост на музея, с билет само за експозиция, може да се сдобие с нов приятел 3D хартиен динозавър. Имаме много различни макети. Всеки гост, който посети музея, ще може да си избере кой от макетите да си направи. Фактически, той ще има избор дали да е тиранозавър, дали да е някой от другите видове”, поясни Панайотова.

Тя информира още, че в същия ден в музея има още едно  мероприятие, което е гостуващо.

“Това е една научна работилница, която ще се проведе в зала “Бозайници”. Казва се “Научни картички с африкански животни”. Тя ще бъде от 10 до 12 часа, пак е напълно безплатно за тези, които са си закупили билети за експозицията. И тази научна работилничка с “Научни картички с африкански животни” ще се проведе под формата на игра. Ще бъдат представени основни лабораторни техники. Много държа да отбележа, че ще се работи с безопасни вещества и участниците ще могат да си вземат научен сувенир за у дома. Тоест, това, което те сами си изработят, ще могат да си го отнесат в къщи. Искам да кажа, че и двете работилници – и тази, в която сме с колегите “Направи си сам динозавър”, както и с поканените от научна точка, които ще правят картички с африкански животни, сме включени към инициативата “София гейм найт”.  “София гейм найт” точно в този ден работи с абсолютно всички музеи в България и не само музеи, но и всякакви видове заведения,  които са най-вече насочени към игровия модел от малки до големи. В нашия случай, нашите мероприятия ще бъдат подходящи за деца от 5 години нагоре”, поясни Аглика Панайотова.

Всеки, който желае да се включи в работилничка “Направи си сам динозавър”, или “Научните картички с африкански животни” е добре дошъл с детенце, което е желателно да е поне на 5 годинки, или нагоре.

“Вярвам, че и за по-големите, дори и в тийнейджърската възраст най-вече работилничката научната с картичките тя ще е доста по-интересна за по-големите. Докато ние нашата сме я съсредоточили за по-малки дечица.”, разказа уредничката.

Аглика Панайотова сподели още, че има огромен интерес към работилничките и техните мероприятията и от възрастните. Те правят много изложби всеки месец, като се стараят нещо различно да представят на посетителите. Огромен интерес има от възрастните към такива тематични, свободни уикенди с игри.

“Доста възрастни има, които идват и питат – “вие ли сте, може ли да играя?” Ние много обичаме по някакъв начин да  даваме подаръчета, поощряваме абсолютно всички, било то малки или големи, участващи в нашите събития и те винаги си тръгват с подаръче от нас, било то крилце от жива тропическа пеперуда, било то от минерал, различни минерали раздаваме. Винаги се опитваме да поощрим  нашите участници” добави Аглика Панайотова.

Източник: Фокус

Подобни публикации

Back to top button