Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

В Пловдив започва Международният китарен фестивал GuitArt Festival Plovdiv

В Пловдив започва Международният китарен фестивал GuitArt Festival Plovdiv. От днес в рамките на четири дни ще се проведат концерти на пет локации, с участници от шест държави, съобщиха от отдел “Култура” на Община Пловдив. Зрителите ще могат да чуят Марчин Дилла (Полша), Нино Д’Амико (Италия), Баба Зула (Турция), Джазта Праста Трио/Jazzta Prasta (България), Трио Мандили (Грузия), Дарко Багески (Република Северна Македония).

Концертите ще бъдат в Студио 1 на БНР, Пловдив, лятно кино “Орфей”, Bee Bop Café, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив и Епископската базилика на Филипопол.

GuitArt Festival Plovdiv е традиционно събитие от Културния календар на Пловдив, осъществява се с финансовата подкрепа на Община Пловдив. Организатор е сдружение “Фюжън Уей”.  Любовта към един от най-популярните музикални инструменти е причината всяко издание на фестивала да се превръща в празник на китарата, който разкрива нейното място в развитието на поп и рок музиката, нейното класическо музикално наследство и радостта, която носи на хората, които свирят и я слушат, посочват организаторите.

В рамките на фестивала се провежда и Международен конкурс по класическа китара “GuitArt 2023”, а награждаването е в последния ден. Тази година това ще се случи в Епископската базилика на Филипопол.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button