Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

В Пловдив събират петиция децата в градинска група да са максимум 20

Родители от Пловдив събират подписи с искането децата в една група в градините да са най-много 20.  “В момента една учителка отговаря едновременно за около 30 деца. Измежду тях и такива със специални потребности! Няма условия за посрещане на душевните и емоционалните нужди на всяко едно дете, липсва индивидуален подход, няма как да бъдат изградени важни умения у тях”, обясни авторката на петицията Добринка Климентова. Тя има 2 деца, които ходят на градина, и посочи като друг проблем сборните групи през лятото.

“Децата попадат при непознати учители и малчугани, а това, меко казано, ги стресира”, каза още Климентова. И добави, че често се случва и двете преподавателки да са едновременно в отпуск. Затова и второто искане в петицията е задължително поне една от учителките да е на смяна и изключение да се прави само в случаите, когато и двете са болни едновременно.

За да се намали дефицитът на места в забавачките, в последните години броят на местата в една група системно се увеличава, но от общината твърдят, че много рядко всички деца са едновременно на градина и средният им брой в група е 18.

Източник: 24 часа

Подобни публикации

Back to top button