Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Условна присъда за надрусан трафикант на мигранти, заловен край Пловдив

Пореден трафикант на мигранти, при това заловен друсан, се размина с условна присъда. Той бил арестуван на 21 юни тази година на пътя между село Васил Левски и град Карлово. В джип си бил натикал 11 нелегални сирийци, сред които две деца – на 4 и на 12 години. Освен това направената му проба за употреба на наркотици отчела положителен резултат за амфетамин. В крайна сметка се стигнало до споразумение между прокуратурата и заловения трафикант за наказание – 1 годишна лишаване от свобода условно, с три години изпитателен срок. Освен това му е наложена глоба в размер на 5 бона, отнет му е книжката за година и половина. Споразумението е одобрено от Районния съд в Карлово.

Едва ли условна присъда ще го възпре да изпълнява ролята си на трафикант на мигранти, коментират специалисти. Според тях само ефективно наказание би имало смисъл и възпитателен ефект. Условните присъди само демонстрират, че трафикът на мигранти в нашата страна е леко престъпление, което води до леко наказание и се превръща в пример за безнаказаност. Трафикът не само няма да спре, ами ще става все повече, убедени са специалистите.

Източник: marica.bg

Подобни публикации

Back to top button