Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

“Умен” автомобил следи в реално време нарушителите на синя зона в Пловдив

Пловдив е първият град, който разполага с автомобил, оборудван с камери, за да се следи в реално време за нарушители в синята зона, съобщи кметът Костадин Димитров.

Ситемата извършва автоматизиран видеоконтрол на нарушенията, а чрез специализиран софтуер разпознава  номера на даден автомобил, марка, модел и цвят. Може да определи, дали колата има пропуск за паркиране, дали е заплатен престой в синя зона или е спряна в нарушение и съответно да бъде поставена скоба.

Проектът е пилотен и е на “Тикси”, компанията изграждаща новата електронна система в градския транспорт и платеното паркиране в града, но не част от нея.

Изпълнителният й директор Николай Недялков обясни, че технологията дава възможност да се види натовареността в различните райони, трафика, къде има свободни места за паркиране и това да послужи за анализ на общината. Системата е 30 пъти по ефективна и може да спести значителен ресурс, посочи Недялков.

Автомобилът,  оборудван с видеокамерите е един от 9-те на общинското предприятие “Паркиране и репатриране”, които следят за нарушители в синя зона и за час прави обход на цялата синя зона, допълни директорът Ненко Калакунов. По думите му средно на ден в Пловидив служителите му поставят по 60 скоби на неправилно паркирани коли.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button