Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Три критично недоносени бебета спасиха неонатолозите в УМБАЛ “Пловдив”Екипът на Отделението по неонатология в „УМБАЛ-Пловдив“ спаси три бебета, родени с висока степен на недоносеност. Двете са момченца, едното от които е родено с тегло едва 860 гр., а другото – 1080 г. , разказа началникът на отделението д-р Славея Неделчева. Малко по-голямо е третото дете – момиченце, което при раждането си е било с тегло 1500 гр. И трите деца са се развили много добре и вече са изписани, след като са достигнали достигнаха тегло 2300 – 2500 грама. Щастливата развръзка е благодарение на опита на екипа, иновативното оборудване на отделението и особено респираторите от последно поколение, каза д-р Неделчева. От близо 6 месеца в отделението, което е единственото от такъв мащаб в Южна България, се приемат за лечение не само недоносени бебета, но и деца след тежки операции, които се нуждаят от специални грижи.

Екипът на Отделението по неонатология в „УМБАЛ-Пловдив“ спаси три бебета, родени с висока степен на недоносеност. Двете са момченца, едното от които е родено с тегло едва 860 гр., а другото – 1080 г. , разказа началникът на отделението д-р Славея Неделчева. Малко по-голямо е третото дете – момиченце, което при раждането си е било с тегло 1500 гр.

И трите деца са се развили много добре и вече са изписани, след като са достигнали достигнаха тегло 2300 – 2500 грама. Щастливата развръзка е благодарение на опита на екипа, иновативното оборудване на отделението и особено респираторите от последно поколение, каза д-р Неделчева.

От близо 6 месеца в отделението, което е единственото от такъв мащаб в Южна България, се приемат за лечение не само недоносени бебета, но и деца след тежки операции, които се нуждаят от специални грижи.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button