Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Собственици на клубове и дискотеки искаха оставки на протест в Пловдив

Собственици на нощни клубове, дискотеки и заведения от Пловдив и региона поискаха оставките на вътрешния служебен министър Иван Демерджиев, главсекът Петър Тодоров и директора на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов.

Протестът пред сградата на ОД на МВР, под надслов „Няма да търпим“, е породен от недоволството на бранша по повод проведената акцията срещу разпространение на наркотици в дискотека по Гергьовден. Те издигнаха плакати с надписи: „Не сме престъпници“, „Не на произвола“ и „Искам оставки“.

По данни на протестиращите на мястото са се сърбали близо 300 души.

Пред Пловдивската полиция на ул. „Богориди“ в центъра на града дойдоха и десетки служители на заведенията, скандирайки „Оставка“ под звуците на вувузели. В знак на протест срещу отношението на полицията, по време на проверката в нощния клуб, част от протестиращите дойдоха с работни престилки, на които има голи мъже и жени по бельо и се подредиха в челната редица, като своеобразен флашмоб.

Пред Дирекцията на полицията бе и Алексей Петров, сега ръководител на катедрата по политически науки и национална сигурност в ПУ „Паисий Хилендарски”. Той заяви, че е тук в лично качество, за да подкрепи протестиращите и изрази мнение, че акцията на полицията била насочена към бизнеса им. Петров допълни, че би било добре министър Демерджиев да се извини.

Протестиращите останаха един час пред сградата на полицията, а после шествието премина по улиците на Капана.

Източник: podtepeto.com

Подобни публикации

Back to top button