Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини

Сдружение “За Земята” ще съветва пловдивчани как да направят домовете си енергийно ефективни

12Експерти от екологично сдружение “За Земята” ще съветват пловдивчани как могат да обновят домовете си с европейски средства. Консултациите ще се състоят през следващите два дни – 13 и 14 септември. Това съобщават от сдружението, които са организатори на срещите, част от кампанията “Едно гише”.

“Като организация, която работи в областта на енергийната ефективност, за нас е особено важно повече хора да научат как да намалят сметките си за електро- и топлоенергия, като същевременно да повишат комфорта в жилищата си по един устойчив начин”, посочва Светослав Стойков от “За Земята”.

Националният план за възстановяване и устойчивост влезе в сила в края на 2022 г. Министерството на регионалното развитие и благоустройство ще инвестира над 1,4 млрд. лв. за енергийна ефективност на жилища с минимум 4 апартамента в цялата страна, припомнят от “За Земята”.

Голямата цел на “За Земята” е да убеди местните власти, че има смисъл във всяка община да бъде организиран пункт за консултации “Едно гише”, казват от сдружението.

Събитието на 13 септември е пред Енергийна агенция на бул. Руски 139, а на 14 септември – пред сградата на Район “Тракия” на бул. Освобождениe 63. Началният час е 18:30 ч.

Преди дни от Община Пловдив казаха, че има спечелени четири проектни предложения за безвъзмездна финансова помощ по процедура “Модернизация на образователна среда”, финансирана със средства от Плана за възстановяване и устойчивост. Общата стойност на проектните предложения е 19,5 млн. лв.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button