Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Разкопана и изоставена улица в Пловдив тъне във фекалии. ВиК: Обектът изисква жертви

Огромна тръба излива обратни води с непоносима смрад под прозорците на хората. Гледката е на ул. “Петър Стоев” в пловдивския квартал “Кючук Париж”.

Недоволството е огромно, а живеещи твърдят, че от месец никой не работи на обекта.

Хората писали писмо до пловдивската община, но оттам им обяснили, че обектът е на ВиК-Пловдив. По график всичко е трябвало да приключи до 11 май.

“Като гледаме с какви темпове се работи, не е ясно на кой 11 май ще приключат”, отчаяни са жителите. Те се притесняват, че ако завали, земните пластове ще се свлекат, а оттам могат да паднат и кооперациите им, които са буквално на метри от изкопите.

Управителят на фирмата изпълнител Бончо Бонев е категоричен, че причината да спрат работа е неразплатените дейности в размер на 11,6 млн. лева от страна на ВиК.  “От 3 седмици преустановихме работа. Никой не ни казва кога ще ни платят. Ако знаехме, че ще е така, изобщо нямаше да се хванем”, обясни той. По думите му, ако водното дружество се разплати, те ще се върнат на обекта и за 2 месеца ще го приключат, асфалтирайки улицата.

От ВиК отговориха, че се изисквало време за обработка на документацията и това била причината за забавеното плащане. “Когато подадат искане, ние плащаме. Ще им преведем парите, когато си оправят документацията”, допълни Добрев.

Строителят се кълне, че всички документи са им оформени по правилата, а сумата е дължима от месец май.

Докато двете страни се уточняват, хората от ул. “Петър Стоев” са на ръба на търпението.

Източник: 24 часа

Подобни публикации

Back to top button