Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Обявиха грипна епидемия в Габрово и Пловдив от понеделник

Обявяват грипна епидемия в област Пловдив. Тя ще влезе в сила от 22 януари и ще продължи до 28 януари. Това съобщи заяви д-р Сийка Димчева, директор на Регионалната здравна инспекция в града пот тепетата, цитирана от БТА.

По думите й заболеваемостта в областта е 206 на 10 хил. души население. Тя посочи, че 17 на 100 от учениците отсъстват към днешна дата. От изпратените проби в София 30 на 100 са положителни за грипен вирус, тип А, допълни Димчева.

Учениците няма да излизат във ваканция, подчерта Димчева. Тя добави, че при влошаване на ситуацията ще бъдат въведени допълнителни мерки.

Малко по-късно днес от МЗХ съобщиха, че грипна епидемия от понеделник е обявена и в област Габрово. Временните мерки там се въвеждат до 28-ми януари.

Предвид циркулацията на грипни вируси на територията на страната, Министерството на здравеопазването напомня, че носенето на маски и спазването на дистанция при струпване на хора, са препоръчителни за предпазване от заразяване с грип, коронавирус и остри респираторни заболявания.

Все още няма заплаха за грипна епидемия в Стара Загора, категорични са от РЗИ.

Източник: news.bg

Подобни публикации

Back to top button