Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураТОП новини

Община Пловдив беше домакин на научно-практическа конференция на тема „Интелигентните градове“

„Интелигентните градове – бизнес, научна общност и местна власт с обща визия за бъдещето с акцент към висшето образование“ беше темата на първата научно-практическа конференция, организирана от Община Пловдив и Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в партньорство с Vivacom, информират на официалната си интернет страница от Общината.

На събитието са присъствали повече от 80 представители на бизнеса, средното и висшето образование, които са обменили добри практики и са обсъдили възможностите за бъдещи партньорства.

Приветствена реч към участниците е отправил ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, който е подчертал важната роля на взаимодействие между бизнеса, общините и образователните институции.

Основни акценти на събитието са били инфраструктурата на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) за преработване и предаване на големи бази данни и широколентова инфраструктура, които изискват високоефективна мобилна мрежа, както и изискванията за капацитет, сигурност и качество на мобилната връзка при създаване на системни вътрешноградски структури за обмяна на значителни по обем бази данни.

На форума е представен опитът на Община Пловдив по реализиране на концепцията за интелигентните градове.

Градското видеонаблюдение, професионалните WiFi решения в полза на граждани и администрация, мониторинг на качеството на въздуха и дигиталното образование са част факторите, по които се определят възможностите за “умни решения” на един град.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button