Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Националната електрическа компания откри център за професионално обучение “Зелена енергия” в Пловдив

Националната електрическа компания (НЕК) откри първия си в страната център за професионално обучение “Зелена енергия” в Пловдив. Той се намира на територията на предприятие “Водноелектрически централи” в града. Центърът е лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение, каза пред журналисти Ваня Минкова, ръководител “Човешки ресурси” в НЕК.

Центърът работи от днес, като в него ще се обучават близо 2100 служители на НЕК, стажанти и ученици от дуални паралелки. Те ще придобиват знания в 10 професии и 14 специалности, сред които “Електротехника”, “Електромонтьор”, “Монтьор на енергийни съоръжения и инсталации”, “Строител на хидроенергийни съоръжения”, “Икономист”.

НЕК има договори с професионални гимназии в Девин, Асеновград и Пазарджик, като предстои сключването и с други училища, каза Минкова. В момента в предприятието има 10 стажанти от висши училища, които работят в хидротехнически и електроенергийни специалности. Опитваме се поколенията плавно да се заместват, подготвяме кадри и за това не чувстваме остър дефицит, посочи Минкова.

На церемонията по откриването на центъра присъстваха изпълнителният директор на НЕК Мартин Георгиев, областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев, енергийни експерти, служители на НЕК.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button