Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураПрепоръчани
Популярно

Много археологически изненади при разкопките на Небет тепе

С много изненади могат да се похвалят археолозите от екипа на София Христева от Регионалния археологически музей, които работят от три месеца на сакралния обект за древния град Небет тепе.

Проучването, поредно през годините на „Акта за раждане на Пловдив“, както се определя културно-историческото чудо на върха на Трихълмието, върви паралелно с проекта по реставрация, консервация и социализацията на комплекса. Дейностите за част от проекта „По Източните стени на Филипопол“, който се реализира в момента с европейски средства и се очаква да бъде завършен до края на годината. На място в момента се трудят близо 50 души – експерти и общи работници.

Колкото и да са добре запознати с изключителния обект след множеството проучвания там, археолозите продължават да се сюрпризират от тайните, които крие той. Някои от тях бяха разкрити при работата им в последните три месеца.

Източник: podtepeto.com

Подобни публикации

Back to top button